Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Artrose ('slijtage') is een aandoening van het kraakbeen in het gewricht. Het kraakbeen bekleedt de botuiteinden in het gewricht. De term 'slijtage' is niet helemaal juist. Het kraakbeen is wel veranderd, maar niet versleten.

Osteoporose ('botontkalking') is een aandoening waarbij botten verzwakken. De kans op het optreden ervan neemt toe met stijgende leeftijd.

Ook Skepsis besteedde aandacht aan organisch silicium, maar dan in de vorm van Artosilium.

Ook haaruitval kan behandeld worden met organisch silicium! Maxilene is hier het aangewezen middel.

Voor de chemici
Nog verbluffender is de aanwezigheid van 'esters van triglyceriden' in dit product. Glyceriden zijn namelijk al esters! En dan daar nog eens esters van. Voorwaar een chemisch hoogstandje.

Organisch silicium

Een van onze redacteuren bezocht eens de 50+ beurs. De oudere mens krijgt last van van alles en nog wat. Geen wonder dus dat er op de 50+ beurs vele gezondheidsgerelateerde stands bleken te staan. Zo troffen we het bedrijf LifeAid™ aan. Dit bedrijf prees ons 'organisch silicium' aan. Nu heeft onze redactie enige chemische kennis in huis. Onze interesse was dus gewekt. Aan het gebrabbel van de standhouder konden wij geen touw vastknopen. Gelukkig kregen we een boekje mee.

Het blijkt te gaan om een 'natuurlijk voedingssupplement dat Artrose en Osteoporose kan overwinnen'. Zo, dat is nogal wat. We hebben te maken met een product dat ontwikkeld zou zijn door ene Norbert Duffaut, een 'scheikundige die als onderzoeker verbonden was aan het CNRS'. Deze Duffaut heeft inderdaad bestaan en is in 1993 onder verdachte omstandighedenmoverleden. Het CNRS bestaat ook: het is het Centre Nationale de la Recherche Scientifique. Volgens informatie op internet zou Duffaut het 'organisch silcium' samen met ene Loïc le Ribault hebben 'ontwikkeld'. We zeggen 'ontwikkeld', want volgens de documentatie zou het gaan om 'hydrolized silicon Si(OH)2'. En dat lijkt toch wel een beetje op gewoon kiezelzuur. Niks organisch, niks 'ontwikkeld'.

U weet het toch nog wel? Als iets organisch is in de scheikunde moet er toch op zijn minst wat koolstof (C) inzitten. Nu dat is geen velden of wegen te bespeuren. Maar ook de formule Si(OH)2 is eigenlijk verdacht, want chemisch kan dat eigenlijk helemaal niet. Er zo gaat het maar door. Men 'hydrolyseert silicium'. Bij gebruik van LifeAid™ wordt artose en osteoporose 'voorkomen' en 'in veel gevallen genezen'. Maar dat is nog niet alles. Ook rimpels verdwijnen, bloedvaten worden soepel, jonge nagels en geen 'overvloedige' haaruitval. En nog is het niet op: brandwonden, insektenbeten, psoriasis kunnen er mee behandeld worden. En ook het tandvlees wordt nog eens versterkt. Het is onbegrijpelijk dat u ooit zonder heeft gekund!

U begrijpt: er ging een wereld voor ons open. Dit was chemie van het soort dat we niet kenden. Maar ook Ferdy Smit (geboren op 9-5-1961; zie haar website Organic silicium) kan er wat van. Wij lazen 'SILICIUM wordt door het menselijk lichaam tot het 30ste levensjaar zelf aangemaakt; na het 30ste levensjaar wordt de aanmaak van silicium steeds minder en na het 40ste levensjaar is er geen silicium aanmaak meer mogelijk door het menselijk lichaam; de laatste 13 jaar hebben onderzoekers bewezen en zijn erin geslaagd om het silicium in een organische vorm te produceren, dat in het menselijke lichaam wordt opgenomen.' Zo veel onzin zie je zelden bij elkaar. U krijgt hier inderdaad wel iets mooiers dan het armoedige Si(OH)2 van LifeAid™, namelijk 'Silanols (monométhylsilanetriol)'. We citeren maar letterlijk, zodat we later niet van plagiaat beschuldigd kunnen worden. Bedoeld wordt natuurlijk methylsilaantriol. Enige werking van deze machtige stof is echter niet aangetoond.

Organisch silicium?

Update september 2016

Bovenstaande tekst is niet meer aan te treffen. Nu kunnen we lezen: 'Silicium komt uit de natuur en deze is een ideale bron van nutriŽten, die kunnen bijdragen aan onze innerlijke gezondheid en uiterlijke schoonheid Een van de meest unieke elementen is silicium, het komt van nature voor in graan, maar ook in citrusfruit en wordt vooral aangetroffen in het menselijk weefsel waar behoefte is aan stevigheid,elasticiteiten en mobiliteit. Voor iedereen die gezond en mooi ouder wil worden kan silicium daarom bijzonder nuttig zijn. De best opneembare vorm van silicium is (ortho) kiezelzuur. Het biedt talrijke positieve eigenschappen voor het menselijk lichaam.' Hoe deze stof zijn werk doet en welke de veronderstelde positieve eigenschappen zijn, wordt niet duidelijk.