Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

De andere publicatiereeksen

Panorama

Voortschrijdende Inzichten

LUVO

Logo LUVO

1. Het Wipneus en Pim lexicon

Het Wipneus en Pim lexiconVoortschrijdende Inzichten publiceerde in 2001 een eerste, kort artikeltje over de Wipneus en Pim boekjes. De aanleiding hiervoor was het overlijden van Broeder Bruno Van der Made, een van de schrijvers van de boekjes. We zochten daarvoor naar achtergrondinformatie, maar dat was nauwelijks te vinden. Wel ontdekten we dat de Wipneus en Pim boekjes zich nog steeds in een ongekende populariteit kunnen verheugen. En dat is zeker opmerkelijk, want het eerste boekje verscheen in 1948 en het laatste in 1985. Blijkbaar spreekt de wereld van de kleine kabouters Wipneus en Pim, de elfjes, de heksen en andere bijzondere figuren ook tegenwoordig de kinderen nog steeds aan.

De informatie die wij bieden, bleek en blijkt in een grote behoefte te voorzien. Vaak krijgen we vragen over de boekjes. Menige basisschoolleerling klopt bij ons aan om informatie voor een spreekbeurt. En dan krijgen we ook nog regelmatig vragen waar toch dat ene speciale Wipneus en Pim boekje is te krijgen. Van het een komt het ander, zo blijkt. Daarom hebben we besloten om een groot deel van de informatie op onze website te bundelen en uit te breiden met meer achtergrondinformatie. Ook is een encyclopedisch onderdeel met alle personages die in de Wipneus en Pim boekjes optreden, toegevoegd.

We zijn inmiddels toe aan versie 4 van dit geweldige naslagwerk. In vergelijking met versie 3 is de nieuwe versie sterk omgewerkt, maar vooral ook uitgebreid met veel nieuwe informatie. De vierde versie van het Wipneus en Pim lexicon bevat informatie over de volgende onderwerpen:

Download 'Wipneus en Pim lexicon' [versie 4, juli 2010, pdf-document, 6.8 Mb, opent in nieuw venster] pdf

Ons Dossier Wipneus en Pim