Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Nederland zucht onder het golfspel
7. Wat vindt de ANWB?

'Golfen is de snelst groeiende sport van Nederland. Meer
dan 200.000 mensen staan met regelmaat op de baan. En dat worden er snel meer. Als golfliefhebber en -speler vind ik dat geweldig, want het is een ontzettend leuk spelltje. Mooi om te zien dat de vonk nu overslaat. Wat er zo leuk aan is? Een paar uurtjes heerlijk buiten bewegen in de natuur en tegelijkertij proberen dat balletje zo snel mogelijk in de 'hole' te knjgen. Als dat lukt, zweef je over de baan. Terwijl je in 'mindere tijden' alleen je zelf iets kunt verwijten. Volgend keer gewoon nog beter je best doen!

[...] Ik hoop natuurlijk dat velen de weg naar onze golfvereniging weten te vinden. En dat ze in de toekomst op nog veel meer banen terechtkunnen. Op bestaande, maar ook op nieuwe. Die komen er zeker, vooral ook omdat een groot aantal landelijke gebieden door een krimpende landbouwsectoer een onzeker toekomst tegemoet gaat. Golfbanen zijn een prima middel om ze als'groene' bestemming te behouden. Goed voor zowel natuur en milieu als de golfrecreanten.'

Getekend, mr. Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB in Kampioen, april 2006.

Bent u ook (nog) lid van die club? U begrijpt het al: het wordt tijd dat ook u naar de golfbaan gaat. Hoezo wielrijdersbond?