Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Niet verkocht in 2005

Alpina
Alpine-Renault
Alvis
American
Armstrong
Austin
Auto Bianchi
Bedford
Bertone
Boonacker
Borgward
Bugatti
Caterham
Cbt
Daimler
Datsun
Dax Cobra
De Lorean
De Soto
Fecht
Fso
Galloper
Geo
Gmc-Midas, Goggomobil
Hanomag-Henschel
Hillman
Hotchkiss
Innocenti
Isuzu
Jensen
Kaiser
Lada
Matra
Matra Sports
Mercury
Messerschmitt
Morris

Bron: CBS.

De kleur van een auto/3

En nu we het toch over motoren-like auto's hebben: er zijn ook nog de trikes. Je zou zeggen een motordriewieler, maar dat is al te oneerbiedig. Een trike mag zonder helm bereden worden, want hij valt onder de categorie auto. Het gevolg is natuurlijk wel dat men om een trike te besturen een rijbewijs B nodig heeft. Een ander gevolg is dat een trike veiligheidsgordels heeft. In onze statistieken komen onder voor: Boom, Bos's, Fecht, Rewaco, Tripod, TWA.

De statistieken bieden ook onderdak aan de camper (of motorhome of mobilhome zo u wilt), want wat de eigenaren soms ook mogen denken, het zijn en blijven auto's. Wij troffen aan: Alko, Benimar, Chausson, Elnagh, Moncayo en nog wat meer. Ze staan in de statistieken, maar verder wilden we maar zwijgen over deze rijdende tenten 'die zo handig zijn, omdat je altijd je huis bij je hebt en je nooit een natte tent hoeft in te pakken en je overal kunt gaan staan'.

Maar het kan nog erger. Zo zijn er ook nog de echte four-wheeldrives, in de wandeling de PC Hoofttractoren. Ja vroeger, toen was het overzichtelijk. Toen was er alleen de Landrover. En dan nog alleen voor mensen die net op het punt stonden op safari te gaan (of daar net van terugkeerden). Toen heette het nog gewoon Landrover en was de naam vrijwel identiek aan de soortnaam. Kom daar tegenwoordig nog eens om.

Trike
De trike wint aan populariteit. De hier afgebeelde trike is een tweepersoonsversie. De tweede passagier zit hoger dan de bestuurder en kijkt dus over de bestuurder heen. © Microcar Museum

Kübelwagen
De Kübelwagen van Volkswaqen kan samen met de Amerikaanse jeep beschouwd worden als het archetype van de SUV. De wagen kwam in 1940 in productie en was bedoeld voor het Duitse leger. Er zijn er 55.000 van geproduceerd. Scherpslijpers kunnen beweren dat het bij de Kübelwagen niet om een echte SUV gaat, want deze heeft alleen achterwielaandrijving. De Kübelwagen heeft het in ieder geval gebracht tot de status van collectors item.

Sport Utility Vehicle