Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Voor wie precies wil weten waar de controles zijn

Flitspaal

Snelheidscontrole

Snelheidscontroles


Leuke, histrorische filmpjes over het racen op het circuit van Zandvoort:
Circuit van Zandvoort

Gatsonides: woedende automobilisten

Wat is er nu tegen al die controles te doen? Dat is de vraag die velen zich stellen. Men ervaart de controledrang van de overheid als hinderlijk, overbodig en alleen maar bedoeld om de overheidskas te spekken. Als reactie daarop is dan ook een levendig informatiecircuit op internet ontstaan. Zo kan een ieder zich op diverse websites informeren over de 'vaste' snelheidscontroles, maar ook over de tijdelijke en plotselinge controles. Automobilisten worden opgeroepen de informatie door te geven. Hieronder een voorbeeldje. U kunt dus gewaarschuwd zijn.

29-09-04 13:14 Statief A12 HMP 110,0 Utrecht
29-09-04 12:04 Statief A44 HMP 5,4/3,1 Beiden
29-09-04 11:03 Laser controle N11 HMP 9,7 Leiden
29-09-04 10:21 Statief A27 HMP 38,8 Utrecht
29-09-04 10:14 Statief A28 HMP 120,5 Hoogeveen

Bij een bezichtiging van deze websites krijgt de lezer soms het gevoel dat de overheid in dit opzicht een criminele organisatie is die met alle middelen bestreden moet worden.

Maar wie zit er nu achter deze websites en waarom? Snelheidscontroles is een initiatief van Tri-Web. Dit bedrijf zegt van zich zelf: '... richt zich op het realiseren van zogenaamde full-internet-solutions, totale internetoplossingen voor met name het Midden- en Kleinbedrijf (MKB)'. Van de website Snelheidscontrole is niet duidelijk wie er achter zit. De site staat geregistreerd op naam van D. Velthuis in Maastricht. Flitspaal nu is een initiatief van een aantal particulieren. Het idee voor een website over flitspalen is ontstaan toen één van de initiatiefnemers 'in Groningen rond reed'. Alle sites staan boordevol informatie, wie de tijd heeft om dit allemaal bij te houden. Wij in ieder geval niet. Minder hard rijden helpt misschien ook?

We gaan tot slot terug naar Maus Gatsonides. Want daar was het immers allemaal mee begonnen. Met het auto's bouwen door Gatsonides is, althans commercieel, niet veel geworden. Maar de weinige die er gebouwd zijn, zijn zeker bijzonder. Lees het allemaal in de de Gatso history bij Ben Uijtenhaak.

En van de fameuze auto's die door Gatsonides is gebouwd: de Platje
Eén van de fameuze auto's die door Gatsonides is gebouwd: de Platje, oplage 1.