Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Vi in de Koninklijke Biblioteek

De lezers van Voortschrijdende Inzichten (Vi) wisten het natuurlijk al: wij bestaan. Natuurlijk, want zij krijgen met enige onregelmaat een nieuwe editie toegestuurd. De oplettende lezers hebben natuurlijk ook gezien dat wij een officieel ISSN-nummer hebben: 1574-6038. Wij zijn dus erkend als tijdschrift, lang geleden al.

Maar er is nu ook een bewijs uit onverdachte hoek: de Koninlijke Bibliotheek. Wij hebben een ISSN-nummer gekregen, maar een voorwaarde daarvoor is dat wij van elk nummer van ons tijdschrift een exemplaar aan de Koninklijke Bibliotheek moeten sturen. Dat doen wij natuurlijk. Maar nu blijkt dat we ook in de catalogus van de KB vindbaar zijn.

Toch waren we wat verrast. De officiële titel van ons tijdschrift is volgens de KB: Inzichten. Bovendien zou de ondertitel variëren. Dat is niet geheel waar. Tot en met nummer was de ondertitel 'Tijdschrift over mechanismen'. Met ingang van nummer 8 is er geen ondertitel meer. Nummer 7, dat na nummer 11 verscheen, had opeens de ondertitel 'het tijdschrift met verrassende onderwerpen en nieuwe invalshoeken'. Maar dat bleek dus eenmalig te zijn.

Eervol vinden we het trefwoord 'Levenskunst'.

Webpagina bij de Koninlijke Bibliotheek

Detail van webpagina bij de Koninlijke Bibliotheek