Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

 

Let op! Drempels


Let op! DrempelsJaren geleden heeft de verkeersdrempel zijn intrede gedaan. Het is een gewaardeerd verschijnsel in het Nederlandse verkeerslandschap geworden. Op de meest onverwachte plaatsen kan de drempel worden aangetroffen. Het doel is echter altijd hetzelde: het verkeer bewegen om de snelheid te matigen. En zoals altijd weer, kent ook hier de menselijke creativiteit geen grenzen. Eén simpel bord volstaat niet; vele varianten zijn door waarschijnlijk even zoveel ontwerpers bedacht. Had die energie niet beter gebruikt kunnen worden?

Let op! DrempelsLet op! Drempels
Bord 1 De auto is wel van een erg oud model. De drempel is in verhouding tot de auto zo groot, dat het onwaarschijnlijk lijkt dat de auto deze hindernis ooit zal kunnen nemen.

Let op! DrempelsLet op! Drempels
Bord 2 Met recht 'Let op!'. De drempel is zo hoog dat deze bijna de onderkant van de auto zal raken, als deze met het voorwiel over de drempel heen is. Wie na de eerste drempel nog een tweede verwacht - er staat immers drempels - komt bedrogen uit. Er is geen tweede.

Let op! DrempelsLet op! Drempels
Bord 3 Rijdt deze auto wel op de weg? Het perspectief klopt niet, de auto lijkt wel te zweven. Ook hier volgt ondanks het meervoud maar één drempel.