Voortschrijdende Inzichten

Verrassende onderwerpen | Nieuwe invalshoeken

Bolletje vacantie-album, 32 pagina's met 96 plakplaatjes, ~1960. Oorspronkelijke prijs 39 (gulden)cent. Antiquarisch verkrijgbaar voor € 5 à 10.

Monaco

St. Wolfgang am Wolfgangsee

Saint Jean Cap Ferrat

Of ook dit, speciaal voor de Nederlander!
Lago Maggiore

Onze bibliotheek: Bolletje vacantiealbum (~1960)

Bolletje vacantie-albumEen leuk boekje in een bijzonder formaat (13x25,5 cm). Het boekje bevat 96 'vakantieplaatjes&'. Deze plaatjes waren verpakt bij Bolletje Eierbeschuit. De voorkant toont een gezicht op Monaco. Het boekje dateert (waarschijnlijk) van het eind van de jaren vijftig.
Het album behandelt 15 Europese landen met een wisselend aantal plaatjes. België, Engeland, Joegoslavië en Portugal moeten het met vier (4) plaatjes doen, maar Denemarken, Griekenland, Monaco, Noorwegen, Spanje en Zweden krijgen er vijf (5). Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland spannen de kroon met tien (10). De selectie van de plaatsen oogt vrij willekeurig. Maar, zoals het hoort in dit soort boekjes, is het altijd goed weer. Het is een leuk boekje uit een tijd dat weinig al aanleiding tot voldoening kon geven.

Bolletje vacantie-album Bolletje vacantie-album
Links St. Wolfgang in Oostenrijk. De Wolgangsee is een paradijs voor watersportliefhebbers, die hier temidden van een werkelijk adembenemend natuurschoon hun hart kunnen ophalen met zwemmen, roeien, zeilen, motorboottochten, waterskiën en sportvissen. En nu? Het ziet er hetzelfde uit en er is nog steeds veel te doen.

Rechts Saint-Jean-Cap-Ferrat in Frankrijk. Fraai gelegen op een 14 km lang schiereiland, temidden van prachtige bossen en tuinen. Een van de vele aantrekkelijke plaatsjes aan de Côte d'Azur. En nu? Het is nog steeds een geliefde badplaats met een immer teruglopend inwoneraantal.